domingo, 29 de mayo de 2011

Nota de premsa 27M

NOTA DE PREMSA
L’objectiu primordial a partir d’ara és concretar les vies de comunicació entre els responsables de la comissió i el poble i quina serà la forma d’organitzar-se. L’objectiu és que el moviment es transforme en un moviment permanent assembleari. Davant la passivitat de les institucions, és necessari crear una plataforma que duga a terme solucions reals. Cal remarcar que este moviment pot derivar en associacions locals o comarcals.
Fer sentir la veu del poble serà la prioritat, sense jerarquies i d’una forma totalment horitzontal.
Si la premsa vol conèixer més detalls sobre la constitució del moviment com a organització i el futur a nivell comarca, podem fer entrevistes personalitzades explicant-ho detalladament.

CRÒNICA DEL DIVENDRES 27 DE MAIG
Estes són les activitats realitzades durant el divendres 27 de maig:
Pel matí, s’ha representat a l’institut rei en Jaume d’Alzira l’obra anomenada “DESPERTA’T”. Esta performance representa una societat dormida, amb els sentits anul•lats (boques tapades, mans nugades, ulls tancats...), una societat que ha arribat a assumir els mals de la societat com a seus i on la resignació li ha guanyat el terreny a la il•lusió. El personatge V de Vendetta és qui desperta els demés i els fa adonar-se’n dels problemes que els envolten. Finalment, tots desperten i s’alegren molt de esta situació.
A partir de les 16 h, s’ha realitzat una visita al Bosc d’Aliments de Juan Antón, ubicat prop d’Alzira. Ací, la gent ha pogut comprovar la forma de sembrar aliments de forma ecològica.
A partir de les 19 h, ha tingut lloc una xerrada per part de la PLATAFORMA LA RIBERA sobre la Llei de la Dependència. Hi ha hagut diverses intervencions en què s’han explicat les experiències de les persones afectades per la no aplicació de la llei de la dependència al territori valencià. Tot seguit, tota la gent concentrada ha guardat tres minuts de silenci a la porta dels jutjats per retre homenatge a les víctimes de maltractaments i la violència domèstica.
A partir de les 20 h, ha tingut lloc l’ASSEMBLEA POPULAR, amb els següents punts:
- Les raons del moviment 15M
- Explicació de les activitats de les comissions durant els dies d’acampada: creativitat, comunicació, jurídic, agricultura i acció.
- Explicació del funcionament de la futura Assemblea a partir d’ara. L’objectiu és establir vies perquè tota la gent interessada puga comunicar-se amb nosaltres.
- Comunicació del manifest del moviment a tot el poble. Els principals punts són:
o Reforma de la llei electoral.
o Incentivar la participació ciutadana a tots els àmbits de la política. És a dir, democràcia participativa.
o Intolerància a la corrupció i exigència de la transparència per part de totes les institucions públiques.
- Finalment, com és habitual a les assemblees, participació oberta de la ciutadania, dubtes i aportació d’idees.

Les activitats programades per al dissabte 28 de maig són:
- De 12.00 a 14.00 h, tallers infantils amb joc africà (awalé). Objectiu: ensenyar els xiquets com divertir-se de forma sana.
- A les 18 h, tindrà lloc un Taller d’Escriptura i un altre de Dansa Tribal a les 19 hores.
- A les 20 h, hi haurà una reunió de totes les comissions.

Per al diumenge 29 de maig:
- De 12 a 13 h, Taller de Clown.
- A les 20 h, tindrà lloc la reunió de comissions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario